Sose halunk meg

Presser Gábor "utószületésnapja" a sportarénában

Már folynak Presser Gábor jövő évi, "utószületésnapi" koncertjének próbái; a zenész vendégeivel és barátaival január 24-én a Papp László Budapest Sportarénában 30-40 felvételt játszik.

2008.11.19 16:11MTI

Presser Gábor egy szerdai budapesti sajtóbeszélgetésen kiemelte: még soha nem adott az aréna méretéhez hasonló helyen szólókoncertet.

A Kossuth- és Erkel-díjas zenész, zeneszerző májusban ünnepelte 60. születésnapját; a koncertszervezők, menedzserek hiába keresték, hogy ebből az alkalomból lépjen fel.

Elfogadta viszont zenésztársai bíztatását, hogy tartsanak egy "majdnem" szerzői estet; így kezdték szervezni az "utószületésnapi" koncertet.

Presser Gábor az elmúlt évtizedek szerzeményei közül 106-ot gyűjtött össze, amelyeknek lejátszásához 7 óra 40 percre lenne szükség. Mivel ennyi idő nem lesz az arénában, a közönség is szavazhat a www.1koncert.hu oldalon, hogy mely dalokat szeretné meghallgatni a januári koncerten.

Presser Gábor szerint lehet, hogy a közönség választása megegyezik majd a sajátjával; a koncerten a tervek szerint 30-40 dalt játszanak el. A művész jelezte: lesz amikor negyvenen-ötvenen lesznek a színpadon, de olyan is, amikor csak ő egyedül.

Úgy fogalmazott: "legyen ez egy egyszerű, kicsit színházas, kicsit filmes, kicsit zúzós, kicsit sírós, kicsit nevetős (...) egy sima, meglepős rock and roll koncert". Presser Gábor a koncertről korábban már elmondta, hogy szórakoztató, egyúttal összefoglaló koncertre készülnek zenésztársaival; az együttes vezetője Borlai Gergő dobos, a tagok között ott lesz Kovács "Kovax" Péter billentyűs, énekes, Sipeki Zoltán gitáros és Papesch Péter basszusgitáros.

Az együttest fúvósok és vokalisták egészítik ki. Akkor hozzátette: egyes dalok nem változnak lényegesen, de lesz, amelyiket jelentősen átdolgoznak.

A dalok között sok olyan lesz, amit a közönség nemcsak tőle ismerhet, így lehet számítani például Omega-számra is.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.