Gyász

Meghalt Makay Sándor

Többek között ő szinkronizálta a Harry Potter-sorozatban Albus Dumbledore-t.

2016.12.19 13:37ma.hu
Makay Sándor (Fotó: Wikipédia/Takk)

Életének 85. évében elhunyt Makay Sándor Aese- és Gobbi-díjas színművész - közölte a Szinkron szakma nevű Facebook-oldal.

A színész pályáját 1958-ban a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeként kezdte. 1962-től a Miskolci Nemzeti Színház 1972-től a József Attila Színház társulatának tagja.

1987-től a Fővárosi Operett Színház művésze volt. 1992-től szabadfoglalkozású színművész. Vendégként játszott a Székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Békés Megyei Jókai Színház, a Tatabányai Jászai Mari Színház, a Karinthy Színház, az Akropolisz Szabadtéri Színpad, a Budapesti Kamaraszínház, a Soproni Petőfi Színház és a Pesti Magyar Színház előadásaiban.

Makay Sándor számtalan szinkronmunkát kapott, többek között ő szinkronizálta a Harry Potter-sorozatban Albus Dumbledore-t. Emellett a Szomszéd nője mindig zöldebb, illetve a Még zöldebb a szomszéd nője című filmben is ő kölcsönözte John Gustafson, vagyis Jack Lemmon hangját, a Gyűrűk urában pedig Zsákos Bilbó (Ian Holm) hangját. A Bridget Jones naplójában Mark Darcy édesapjának hangjaként tűnt fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.