Ismét nem nyitott ki

Zárva az Eiffel-torony - sztrájkolnak a dolgozók

A dolgozók sztrájkja miatt nem nyitott ki szerdán az Eiffel-torony, a látogatók így már második napja nem mehetnek fel a francia főváros világhírű látványosságára.

2016.12.14 12:27MTI

A 324 méter magas tornyot üzemeltető társaság (SETE) rövid közleményben tudatta, hogy a keddi sztrájk után szerdán sem nyitnak ki, és elnézést kért a csalódott turistáktól.

A munkavállalók magasabb fizetést és létszámbővítést követelnek, de elégedetlenek a munkaadó üzleti stratégiájával is.

Az Eiffel-tornyot a téli hétköznapokon mintegy 6-8 ezren keresik fel – a nyári főszezonban 20-25 ezren -, tavaly pedig hatmillió látogatója volt. Egy évvel korábban még hétmillióan keresték fel, idénre pedig 14 százalékos bevételcsökkenést várnak.

A sztrájk rosszkor jött a párizsi turizmusnak, amely csak nehezen éri el az elmúlt egy évben történt terrortámadások előtti szintet. A turisták száma a légszennyezettség és a kormány munkajogi reformjai elleni tüntetések miatt is csökkent a közelmúltban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.