A Tamási Áron Színház előadása a Bárkában!

A csoda - játék 2 részben!

November 19-én, szerdán lesz látható a Bárka Színházban a Játék Tamásival, két részben című előadás, mely az Énekes madár színjáték alapján íródott.

2008.11.17 21:30ma.hu

"Ha valaki arra kényszerítene, hogy a jövőre nézve mégis kimondjam sejtelmeimet, csak azt mondhatni, hogy érzésem szerint a jövő drámája nem a tények művészi megszerkesztése folytán születik meg, hanem olyan költői mű lesz, melynek szárnyaló szertartása alatt bűvölet szállja meg a néző lelkét, és édes megrettenéssel fogja érezni, a szentek vagy a madarak sorába került. Utána természetesen pislogni fog, s majd vacsorázni - mint az emberek általában." Tamási Áron

Ismertető: 

Hogyan is állunk tehát a szerelemmel? Az ember még nem is tudja, mit akar, csak épp azon veszi észre magát, hogy nyáreste van, s ő - zsebében két madártojással - igyekszik valahová, ki tudná megmondani ilyenkor, hogy hová? Nem tudja még, hogy tulajdonképpen mire is lesz jó ez a nagy készülődés, ám lehet, hogy reggelre virradóra ő maga is énekes madárként ébred - valami furcsa csoda folytán, ami égi madárrá változtatja mindazokat, akik még emberi dalt énekelnek e földön. 

S hogy milyen nehéz megóvni egy énekes madarat, azt mutatja meg e kétrészes darab. Tamási Énekes madarát hatvanadik évadának nyitóelőadásaként újította fel a Tamási Áron Színház.
 
Ezzel a kortárs szemléletű előadással szeretnének tisztelegni névadójuk szellemi öröksége előtt. 

Rendező: Bocsárdi László 
Koreográfus: Könczei Árpád 

Színészek: 
Tamási Áron - Nemes Levente
Gondos Eszter - D. Albu Annamária 
Gondos Regina, vénlány - Péter Hilda 
Gondos Magdolna, fiatal leány - Benő Kinga Laura 
Bakk Lukács, vénlegény - Pálffy Tibor 
Préda Máté, vénlegény - Váta Lóránd 
Kömény Móka, fiatal legény - Nagy Alfréd 
Köményné, Móka anyja - B. Angi Piroska 
Ismeretlen nő - B. Angi Gabriella

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.