CAFe Budapest

Kihirdették a 100 szóban Budapest pályázat díjazott munkáit

Kihirdették a 100 szóban Budapest pályázat legjobb pályamunkáit és kiállítás nyílt a budapesti Városháza Parkban pénteken a kiválasztott 12 illusztrált írásból.

2016.10.22 04:30MTI

A beérkezett pályamunkák közül Sári Edina Fuss a gesztenyéért című műve lett az első, megosztott második helyezést ért el Balogh-Szabó Kitti kisEBb és Soltész Béla Corvin-negyed című írása, harmadik helyen Ferdinánd Zoltán A világ legjobb kurvája című műve végzett.

Az első három helyezett 150 ezer forint összdíjazásban részesül, az első helyezett 75 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 25 ezer forintot nyert.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, a projekt támogatója a rendezvényen azokra a szellemi értékekre hívta a figyelmet, amelyeknek közösségalkotó szerepük van, valamint a közös élményekre, amelyek üzenetet és tartalmat hordoznak.

Kiemelte: a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál több mint 100 izgalmas, gazdag és értékes programmal várta a látogatókat.

Kobrizsa Ádám, a Mindspace alapítója elmondta: a 2016-os felhívásra beérkezett több mint 1200 történet közül a zsűri tagjai, Winkler Nóra, Térey János és Nagy Dániel Viktor választotta ki idén is a legjobb 100-at, ezen belül a tárlaton látható legjobb 12-őt, illetve díjazott hármat.

A kiválasztott 12 történetet kortárs illusztrátorok munkáival kiegészítve láthatja a közönség péntektől november 8-ig a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében rendezett éjjel-nappal nyitva tartó szabadtéri kiállításon a Városháza Parkban. A kiírásra beérkezett legjobb száz írást pedig kötetbe foglalták.

Hozzátette: a 100 szóban történetíró pályázat idén a Visegrád Alap támogatásának köszönhetően Budapest mellett Prágában, Pozsonyban és Varsóban is elindult.

A pályázatra Budapestet legfeljebb száz szóban bemutató írásokkal lehetett jelentkezni szeptember 18-ig, az eseményt harmadik alkalommal rendezte meg a Mindspace és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.