Programajánló

CAFe Budapest: a Teatro Potlach vendégjátéka látható októberben a Millenáris Teátrumban

A Teatro Potlach vendégjátékát láthatja a közönség október 10-én a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Millenáris Teátrumban: az olasz társulat Shakespeare szigete című előadása vizuális utazás a drámaíró teremtette világokba.

2016.10.04 03:31MTI

A Pino Di Buduo rendezésében látható produkció arra az alaphelyzetre épül, hogy mi történik, ha Shakespeare legismertebb karakterei egy vihar miatt hajótörést szenvednek Prospero szigetén. A Teatro Potlach Shakespere szigete című előadása "egy megismételhetetlen vizuális utazáson tárja fel a drámaíró - 21. századi technikai vívmányokkal felturbózott - képzeletvilágát" - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az olaszországi Teatro Potlach közel negyven éve kutatója és megújítója a színházművészetnek. A Pino Di Buduo alapította társulat interkulturális és multimédiás előadásaival világszerte hírnevet szerzett. A Teatro Potlach története a római avantgárd színházig nyúlik vissza, mozgatórugója mindig a kutatás és a kísérletezés volt.

A színház workshopokat, rezidens művészi és pedagógiai programokat szervez, amelyek a kifejezés és az előadás technikáinak széles skáláját alkalmazzák. A Teatro Potlach Európa mellett Amerikában és Ázsiában is bemutatta előadásait, amelyek létrehozásában a világ legkülönbözőbb tájairól származó művészek vettek részt.

A színház láthatatlan város elnevezésű programja 1991 óta működik Európa- és Amerika-szerte. A projekt során helyiek segítségével mindennapi tereket alakítanak át az adott közösség kulturális identitásának felfedezésén keresztül.

A Millenáris Teátrumban látható Shakespeare szigete című előadásban olyan ismert szereplők jelennek meg a színpadon, mint Rómeó és Júlia, Othello és Desdemona, Hamlet és Ophelia, illetve Caesar és Brutus. Egy bűvös vihar során valamennyien hajótörést szenvednek, és a titokzatos Prospero szigetén találják magukat. A karakterek egy álomszerű virtuális világban mozognak, így az újszerű dramaturgiában a legmodernebb technikai találmányok is kiemelt szerepet kapnak.

Az olasz műhely többször dolgozott már együtt a Maladype Színházzal, az idén tavasszal pedig a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) megnyitóján a budapesti Nemzeti Színházban és az épület körül játszották el magyar művészek részvételével az Angyalok a város felett című előadásukat.

A Shakespeare szigete című előadásról további információ a www.cafebudapestfest.hu honlapon található meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.