Programajánló

Csütörtöktől vetítik Gigor Attila Kút című új filmjét a mozikban

Csütörtökön kerül a mozikba Gigor Attila Kút című új filmje, amely egy apa és rég nem látott fia kapcsolatáról, az emberi játszmákról és érzelmekről szól.

2016.09.22 06:30MTI

A nyomozó című film rendezője hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozaton dolgozott rendezőként és forgatókönyvíróként.

A Kút az osztrák határ közelében egy kis benzinkúton játszódik, amelynek tizenöt kilométeres körzetében nincs lakott település, és áthaladó forgalom is alig van. A hely a történet szerint egy budapesti vállalkozóé, aki lányok svájci futtatásából él.

A Kovács Zsolt által megformált alkoholista apához, aki hosszú ideje dolgozik a benzinkúton, és különféle zűrös ügyekből igyekszik egy kis mellékes pénzt keresni, egyszercsak bekopogtat harminc éve nem látott fia, akit Jankovics Péter alakít. A történetbe bekapcsolódik egy szerelmi szál is, amely a fiú és a kútra megérkező prostituáltak egyike, a Kurta Niké által játszott lány között szövődik.

Gigor Attila rendező és forgatókönyvíró korábban az MTI-nek elmondta, hogy a forgatókönyv második változatának elkészítésekor döntött úgy, hogy egyetlen helyszínen veszi fel a három nap alatt játszódó történetet, mert nagyon megtetszett neki ez a kompakt, "már-már arisztotelészi forma".

A filmben feltűnik mások mellett Tzafetás Roland, Horváth Csaba, Trokán Nóra, Irma Milovic, Pokorny Lia, László Zsolt, Pusztai Ferenc és Udvaros Dorottya is. A film operatőre Herbai Máté, látványtervezője az 1 című film rendezője, Pater Sparrow, vágója Kiss Wanda, producere a KMH Filmet vezető Pusztai Ferenc.

A Kút a Magyar Nemzeti Filmalap 314,6 millió forintos gyártási támogatásával valósult meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.