Ünnep

Augusztus 20.: Herczku Ági- és Rúzsa Magdi-koncert Békéscsabán

Munkácsy-tortával, tánc- és bábelőadással, Herczku Ági- és Rúzsa Magdi-koncerttel, valamint tűzijátékkal ünnepelnek augusztus 20-án Békéscsabán.

2016.08.16 04:30MTI

A programokról tartott hétfői sajtótájékoztatón Herczeg Tamás, az önkormányzat kulturális tanácsnoka elmondta, hogy a hagyományoknak megfelelően a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar reggeli térzenéjével veszi kezdetét a Szent István téren az ünnepi programsorozat, amely délelőtt katonai tiszteletadás mellett zajló ünnepi zászlófelvonással, ökumenikus kenyérszenteléssel és -áldással, valamint szentmisével folytatódik.

Délután a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a Balassi Táncegyüttes senior csoportja ad műsort, valamint ezer szeletet szétosztanak az idei Munkácsy-tortapályázat díjnyertes süteményéből. Idén - a tavalyi évhez hasonlóan - a Jetty Choco Kézműves Manufaktúra nyerte el a pályázat első díját a Szenvedély fantázianévre hallgató pikáns ízesítésű, sós, gyümölcsös és édes tortájával.

Herczeg Tamás az esti programok közül kiemelte Herczku Ágnes és a Banda koncertjét, a polgármester ünnepi köszöntője után kezdődő, közel tíz perces tűzijátékot, és végül Rúzsa Magdi nagykoncertjét.

A főtérre kilátogatókat egész napos programok is várják, így lesz vásár, kézműves játszóház, arcfestés, népi játékok és elektromos kisautók versenye - tette hozzá.

Az ünnepi program szervezői, a békéscsabai önkormányzat, a Jókai Színház és a Csabagyöngye Kulturális Központ a mintegy 7,5 millió forintból megvalósuló egész napos eseményre összesen tíz-tizenkétezer érdeklődőt vár.

Békés megyében Gyulán augusztus 19. és 21. között rendezik meg a XXII. Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját, amelyen tizenhét táncegyüttes, a magyar mellett erdélyi, vajdasági, török, portugál és bosznia-hercegovinai együttesek, valamint szucsági és türei adatközlő táncosok is fellépnek. Gyomaendrődön főtéri sokadalommal; Orosháza-Gyopárosfürdőn a XIII. Kenyérünnep rendezvényeivel ünneplik augusztus 20-át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.