Fesztivál

Sziget - Programok nélkül is már több ezren a helyszínen

Több mint tízezren tartózkodnak az idei, 24. Sziget fesztiválon, egy nappal a hivatalos nyitás, a szerdai mínusz egyedik nap előtt. A szervezők újabb rekord látogatószámra, mintegy 450 ezer emberre készülnek az elkövetkező egy hét alatt.

2016.08.10 03:30MTI

"A tavalyi kánikula után idén az előrejelzések szerint jóval kellemesebb lesz az idő, 25 Celsius fokos átlaghőmérséklet várható. Az itt dolgozókkal együtt naponta 90 ezer ember fér be a Szigetre, a rekorddöntés azért is valószínű mert, a bérletek már elkeltek, a csütörtöki, nulladik napra, Rihanna koncertjére a napi jegyek is elfogytak" - mondta Gerendai Károly főszervező a keddi sajtóbejáráson.

A Szigeten már napokkal ezelőtt kinyitottak a kempingek és üzemel a vendéglátóipari egységek többsége. Idén száz országból érkeznek látogatók, a legtöbben Hollandiából, majd az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Olaszországból, Németországból és Svájcból. A magyar "szigetelők" száma is évről-évre emelkedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.