Újabb gyász

Meghalt Garry Marshall, a Micsoda nő rendezője

A legendás filmest tüdőgyulladásának szövődménye vitte el.

2016.07.20 09:30ma.hu

Garry Marshall 81 éves korában elhunyt, írja a variety.com. Az író-rendezőnek az utóbbi időben sokat kellett kórházban lennie agyvérzése miatt, azonban nem a stroke, hanem tüdőgyulladásának szövődményeibe halt bele július 19-én délután.

Garry Marshall a Micsoda Nő! szereplői körében. Fotó: NBCUniversal

A legenda viccíróként kezdte pályáját Hollywoodban, így került a televízióhoz, ahol vígjátéksorozatok írójaként komoly sikereket ért el. Olyan szériák köthetők a nevéhez, mint a Happy Days, a Mork & Mindy, és a Laverne and Shirley.

Marshall az 1980-as években kezdett el filmeket rendezni, ebben az időszakban születtek legendás mozijai, mint a Barátnők, és a Micsoda Nő!, de neki köszönhetjük a Neveletlen hercegnő, az Oltári nő és a Kisanyám című romantikus filmeket is.

Az utóbbi évek legsikeresebb romantikus vígjátékait, a Valentin Napot, a Szilveszter éjjelt és az idén bemutatott Anyák napját is ő rendezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.