A zenekar új klipjében bárki szerepelhet!

Erre még nem volt példa! Új és extra klipet forgat a Zagar

Klipet forgat a Zagar Escape From the Earth című számukhoz, ezért a zenekar közös alkotásra hívja rajongóit. Az igazi különlegesség ugyanis - amire még nem volt példa Magyarországon - az, hogy a rajongók garantáltan szerepelhetnek a klipben.

2008.11.10 14:40ma.hu

A megszokottól eltérően nem előzetes válogatás dönt a szereplőkről, mindössze egy fotózáson kell részt venniük a jelentkezőknek. A fotózás 2008. november 15-ig országszerte zajlik, a fotózás eseményeit, valamint a klip készítését a folyamatosan frissülő www.zagarklip.com oldalon követhetik nyomon az érdeklődők.
 
A készülő klipről Az utcákon, illetve az űrben játszódó történetet többek között a montázstechnika kelti életre. A zenekartól eddig kevésbé megszokott eljárás abban is segít, hogy a rajongókról készített felvételek a klip szerves részeként jelenhessenek meg. 

A klip rendezője a videoművész Menzkie. 

- "Ez a szám alapvetően tükrözi az utóbbi lemezünk egész koncepcióját. A Wings of Love az album fináléja volt, ez pedig tulajdonképpen az egyik kiindulópontja" - indokolja Zságer Balázs, a Zagar vezetője, hogy miért éppen ezt a számot választották a Cannot Walk Fly Instead című albumról.

- "nem arra kell gondolni, hogy mindenáron az univerzum egy másik pontjára szeretnénk kerülni. Az Escape from the Earth inkább valamiféle nosztalgia azokra az időkre, amikor még sokkal kiegyensúlyozottabban éltek az emberek, jobban odafigyeltek egymásra". 

A zenekar számára sokat jelent, hogy rajongóik szerepelhetnek a részben a budapesti utcákon forgatott klipben: 

- "... úgy döntöttünk, nem a sétáló embereket forgatjuk be. Szeretnénk, ha a mi közönségünk, akik igazán szeretik a számainkat, ők szerepelnének ezeken az utcákon".

A Zagar zenekar 2002-ben a Local Broadcast című albummal Európa közepén egy jellegzetes zenei világ vált ismertté Zagar néven. Az első nagylemezt követően, (amelyet a Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolt) 2004-ben a Szezon c. film zenei anyagát hordozó Eastern Sugar lemez lendített ismét a zenekar sikerein, majd a 2007-es évvel egy új tag és a Cannot Walk Fly Instead album érkezése olvasztotta a köztudatba a Zagar nevét.

Alkalmanként olyan vendégszereplők közreműködésével hoznak új áramlatokat, mint az Underground Dívák külön-külön is elismert énekesnői. 

A velük készített szám, a Wings of Love számos rádió listáján és az MTV Top listáján is az első helyre került. A zenekar novemberben országszerte turnézik, a koncertek számos vidéki várost is érintenek majd: 

Nov. 7. - JATE, Szeged 
Nov. 14. - Labor, Pécs 
Nov. 15. - Szivárvány Mozi, Kaposvár 
Nov. 22. - Soundclash Festival, Szombathely 
Nov. 27. - Dürer Kert, Budapest 
Nov. 28. - MR2 Tour, Miskolc 
Nov. 29. - Lovarda, Debrecen

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.