Programajánló

Kezdődik a Somló Hegy Hangja Fesztivál

Külföldről érkező magyar táncegyüttesek, hagyományőrzők előadásai, lovasbemutató, kiállítás és családi nap is várja a vendégeket a csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó Somló Hegy Hangja Fesztiválon.

2016.07.13 05:34MTI

Kovács Norbert néptáncművész, a rendezvény főszervezője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta, hogy csütörtökön szakmai tanácskozással veszi kezdetét a program, amelyet Bor - Vidék - Hagyomány címmel szerveznek meg. Ezen a térségi kultúráról, a hagyományőrzés és a vidék kapcsolatáról értekeznek egyebek mellett helyi civil szervezetek és állami intézmények munkatársai, vezetői.

A Somlói Dűlők egyesület szervezésében szombaton tartják a Somló Séd-DŰLŐngélő elnevezésű programot Somlószőlős mellett. Itt a családi pincék nyitják meg kapuikat, és ezek udvarán amatőr művészeti produkciók, felolvasások és kis zenei előadások lesznek, táncos programokkal kiegészítve - emelte ki a szervező. Hozzátette: ezen a programon vesznek részt azok a külföldi magyar táncegyüttesek is, amelyek vendégfellépőként érkeznek a fesztiválra egyebek mellett Lendváról, Bécsből és Amerikából.

Vasárnap Magyar Értékek, Veszprém Megyei Értékek címmel vásárt és kiállítást tartanak, de lesz főzőverseny is, este pedig Magyar-Magyar Gála címmel határon túli magyar vendégek és hagyományőrzők közös műsora is látható lesz a Fölszállott a Páva televíziós műsor korábbi résztvevőinek gálaműsora mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.