Fesztiválkörkép

Hol Volt, hol nem Volt - Az első a magyarok napja

A szerdai nap egyértelműen a hazai előadóknak kedvezett, többek között a 25 éves Quimby szülinapi műsora, a 30y, a Hősök és a FiSH! bulija került terítékre, míg az egyetlen külföldi nagyszínpados Paul Kalkbrenner volt.

2016.06.30 14:47ma.hu
ma.hu

Délután négykor, a legmelegebb, legfülledtebb időben jó nagy tömeget vonzott a Paddy And The Rats, akik a nagyszínpadot kezdték melegíteni aznap. A leginkább ír kocsmazenét játszó srácok méretes rajongótáborral rendelkeznek. A zenekar kalózos típusához idomulva a tömegből ki-kilógtak a halálfejes zászlók, a színpadon pedig egy komplett kormánykerék és boros hordók voltak a díszlet. Utóbbikat a koncert végén szépen csapra verték, és úgy itatták az első sorokat. Volt itt pogó, pólódobálás a színpadról, egymás hátára ugráló részegek minden mennyiségben.

Instagram Quimby

A stafétabotot Beck Zoliék vették át, és a 30y tökéletesen készítette elő a terepet a szülinapos Kiss Tibiéknek. Nem a Quimby az első, akik szülinapot ünnepelnek a fesztiválon, néhány éve a kerek évfordulós Punnyany kapott egy teljes napot, hogy a magyar előadók legjavával ünnepeljenek a VOLT-on.

A nagyszínpadot kicsivel éjfél után az idősebbik Kalkbrenner fivér, a technolegenda zárta le. Én személy szerint az öcsikét jobban bírom, és bár Paul nem most jár nálunk először, egy kicsit odatehette volna magát jobban. Voltak fények, meg egy gyors spangli a színpadon eltolva, legalább ő élvezte.

Az OTP színpadon mindeközben Damien Rice, majd a Wellhelo játszott. Úgy tűnt az utóbbi nagyobb közönséget vonzott. A duó tegnap tarolt a díjkiosztón, ma több ezer emberrel énekeltették a KFT – Balatoni nyár című számát. Kicsit átírva, némi rap beleszőve, de az eredeti érzést visszaadva, ugyanis a srácok feldolgozása lett az idei STRAND Fesztivál himnusza. Persze, az elnöki ügy és a város megvétele sem maradhatott ki, a kis piros kocsi meg biztos automataváltós.

A Jana színpadon egymásnak adta a mikrofont a hazai előadók színe-java. A nagy melegben a Hősök kezdett, szépen megizzasztva a közönséget, majd a The Biebers és a FiSH! tartotta továbbra is melegen a színpadot.

A hajnalba a Supernem kezdett bele, és a késői időpont ellenére jó nagy tömeg táncolt reggelig egy rossz cipőben.

Ha valaki ma mégsem talált volna a szájízének megfelelőt, napközben és éjszaka is rengeteg programot kínált a VOLT. A foci szerelmesei megtalálják a csocsóasztalokat több helyen is, de ha extrémebbre vágynak, ők maguk is élő játékosokká válhatnak. Csirke úr például kifejezetten jól védett. Lehet, a mackónadrág után a jelmezek jönnek divatba.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.