A rák végzett vele

Elhunyt Michael Crichton amerikai sci-fi író

Hatvanhat évesen Los Angelesben elhunyt Michael Crichton amerikai író, forgatókönyvíró és filmrendező, olyan megfilmesített sikerkönyvek szerzője, mint Az Androméda-törzs vagy a Jurassic Parc.

2008.11.06 14:28MTI

A honlapjára feltett gyászjelentés szerint kedden halt meg rákbetegségben. Crichton az amerikai science-fiction egyik legelismertebb és legnépszerűbb szerzőjének számít.

Több mint tucatnyi bestseller fűződik nevéhez, amelyeket harminc nyelven több mint 100 millió példányban adtak el szerte a világban. Az Egyesült Államokban az úgynevezett techno-thriller műfaját elsősorban az ő nevéhez kötik.

Steven Spielberg 1993-ban Crichton Őslénypark című 1990-es regénye alapján forgatta nagysikerű tudományos-fantasztikus filmjét, a Jurassic Parkot.

Crichton nevéhez fűződik a Vészhelyzet című, ugyancsak világsikert aratott amerikai kórházsorozat is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.