Muzsika

Petőfi Rádió: sok magyar zene, új műsorok, új szlogen

Hangsúlyos szerepet kap a jövőben is a magyar zene a Petőfi Rádióban, amely új szlogennel, új műsorokkal és műsorvezetőkkel jelentkezik hétfőtől.

2016.05.28 04:30MTI

Pető Zoltán főszerkesztő elmondása szerint hónapokkal ezelőtt indult a megújulás, amely most "csúcsosodik ki" az arculat frissítésével.

Pető Zoltán hangsúlyozta, hogy a Petőfi Rádió magyar zenei kínálata tovább bővül: vasárnaponként ötórás műsorfolyamot szentelnek a magyar zenének, és minden este lesz műsor, amely erre a területre fókuszál.

"A Petőfi mindig is a magyar zene otthona volt, és ez a jövőben sem fog változni" - mondta. Úgy fogalmazott, a Petőfi Rádió a magyar zene "nagyszínpada". Megjegyezte: jó a kapcsolatuk a hazai zenészekkel, előadókkal, és ez a jövőben még hangsúlyosabb lesz.

A főszerkesztő az MTI-nek elmondta azt is, hogy erősíteni kívánják a rádió interaktivitását, több olyan műsoruk lesz, amelybe a hallgatók bekapcsolódhatnak. A műsorok ezentúl még inkább igazodnak a hallgatók életritmusához - tette hozzá.

Pető Zoltán kitért arra is, hogy elindítanak egy új platformot a Petőfi Live-on, ahová bárki feltöltheti a zenéjét.

Közölte továbbá: az amerikai Billboard szaklap "trendinek és fiatalosnak" nevezte a Petőfi Rádiót, amelynek szlogenje hétfőtől "Az életed ritmusa" lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.