Finálé Fesztivál

Finálé fesztivállal zárja az évadot a Szegedi Nemzeti Színház

Az évad végének közeledtével is kínál különleges előadásokat hűséges nézőinek a Szegedi Nemzeti Színház, hétfőn kezdődik a Finálé Fesztivál, melyen békéscsabai, nyíregyházi és szabadkai vendégjátékokat láthat a közönség.

2016.05.20 00:30MTI

A hagyományos regionális kamaraszínházi fesztiválon elsőként Moliere A fösvény című vígjátéka kerül színpadra. A Békéscsabai Jókai Színház produkcióját Merő Béla rendezte, Harpagon szerepét Bartus Gyula alakítja.

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház fiatalokra fókuszáló, különleges musicalével, a Taurin traumával érkezik Szegedre. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal együttműködésben létrehozott darab három önálló történetet mesél el, amelyben a fikció és a valóság történései váltják egymást. A cselekmény középpontjában a fiatalabb korosztályt veszélyeztető problémák állnak. Az Olt Tamás rendezte produkciót középiskolásoknak szervezett zártkörű előadások mellett május 24-én és 25-én este játsszák a szegedi Kisszínházban.

A fesztivál záróelőadása a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégjátéka, Tennessee Williams egyik legritkábban játszott drámája, a Camino Real lesz. A darabot a szegedi teátrum főrendező, Keszég László állította színpadra.

A művész elmondta, az 1953-ban íródott dráma kilóg Tennessee Williams életművéből, szürreális szvit, melyben mindent bele írt "élettudásáról". A rendező fontosnak gondolta, hogy az igazán ínyenceknek való mű a magyar színházi kánon része legyen, ezért is sok színházba ajánlotta az elmúlt húsz évben, és végül Szabadkán mutatták be Upor László frissen készült fordításában.

Keszég László úgy fogalmazott, a dráma a kultúrmisszión túl nagyszerű darab, amely többek között bemutatja, hogyan kell viszonyulnunk a hatalomhoz magához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.