Fesztivál

Roby Lakatos indiai elemekkel készül a Budapest Folk Festre

A fesztivált - amely szerdán kezdődik és vasárnapig tart - hetedik alkalommal rendezik meg, az idei helyszínek között van a Várkert Bazár mellett a Fonó Budai Zeneház és az óbudai Kobuci Kert.

2016.05.17 23:30MTI

Roby Lakatos indiai zenei elemeket is felvonultat koncertjén a Budapest Folk Festen május 21-én a Várkert Bazárban. Erről a hegedűvirtuóz beszélt az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

"Decemberben kéthetes turnén jártam Indiában, és sokat tanultam az út során. A zenémben eddig is kevertem a folk, a cigányzene, a klasszikus zene és a dzsessz elemeit, ezt most kiegészítem néhány indiai motívummal, és használom a tanpura nevű hangszert" - mondta Roby Lakatos, az idei Budapest Folk Fest egyik sztárfellépője.

A fesztivált - amely szerdán kezdődik és vasárnapig tart - hetedik alkalommal rendezik meg, az idei helyszínek között van a Várkert Bazár mellett a Fonó Budai Zeneház és az óbudai Kobuci Kert.

Facebook esemény

Móra Gabriella, a Budapest Folk Fest produkciós vezetője a műsorban beszámolt arról, hogy a rendezvényen fellép mások mellett a Magyarpalatkai Banda, a Romengo, a Szenty Band, a Berka együttes, az idén 40 éves Téka zenekar, az Eszterlánc, a Góbé zenekar, a mesemondó Berecz András, közös produkcióval jelentkezik a Muzsikás és az Amadinda Ütőegyüttes. Szerepelnek a programban a Zeneakadémia népzene tanszakos növendékei és a Fölszállott a páva gyermekkiadásának győztesei.

A zárónapon a Várkert Bazárban Balkán-nap lesz az egyik legjobb balkáni gitáros, a macedón Vlatko Stefanovski triójával, valamint a Shantel & Bucovina Club Orkestar táncolható örömzenéjével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.