Programajánló

Független bábelőadás az Euromarionete Nemzetközi Bábfesztiválon

Fige Attila rendezése, a Borka Mumusföldön meghívást kapott az aradi Euromarionete Nemzetközi Bábfesztiválra, ahol hétfőn látható. Pálfi Kata gyerekdarabja ezután Kassán vendégszerepel több alkalommal.

2016.05.16 22:30MTI

Vizsgaelőadásként indult és azóta is sikerrel játssza a független csapat Fige Attila rendezésében a Borka Mumusföldön című zenés gyerekelőadást - olvasható a Manna Produkció MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, Pálfi Kata első, gyerekeknek szóló meséjét Nyitrai László zenéjével és az író dalszövegeivel 2012 áprilisában mutatták be. A premier óta a produkció szerepelt több fesztiválon és különböző városokban.

A történet szerint Borka, a focicsatár és csapatkapitány-helyettes pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda, Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Borkát Bohoczki Sára alakítja, a bábokat pedig Fehér Dániel és Ivanics Tamás mozgatják.

Az aradi fesztviál ebben az évben is csak egy magyarországi produkciót válogatott be a műsorba. A neves romániai bábegyüttesek mellett idén is vannak további külföldi meghívottak a fesztiválon: fellép a barcelonai Jordi Bertran társulat és látható lesz egy szabadtéri francia-argentin koprodukció.

A Manna Produkció előadását az aradi szereplés után a kassai Thália Színházban láthatja a közönség május 23-án és 24-én három alkalommal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.