Gasztronómia
Saját kolbászát árulja Lakatos Márk
A stílusos életbe az öltözködés, a kultúra, a szórakozás és az utazás mellett a gasztronómia is belefér - vallja Lakatos Márk, aki egy éve nyitotta meg Lakatos Műhely nevű grillsütödéjét. A tavaly nyáron Tihanyban működő, majd fesztiválokon is felbukkanó műhely idén a Belvárosi Piacon (Hold utcai Vásárcsarnok) találta meg a végleges helyét, amelynek kapcsán a stylist arról is mesélt, hogyan fér meg egymással az egészséges életmód és a kolbászok iránti szenvedélye.
2016.05.13 11:37ma.huLakatos Márk az ország egyik legismertebb stylistja, akiről kevesen gondolnák, hogy nem csak az öltözködés, a divat és a stílus, de a gasztronómia szerelmese is. A minőségi ételek és italok iránti szenvedélye gyerekkora óta él benne, hiszen a nagyszülei is vendéglátással foglalkoztak. „A nagyapám a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején egy pecsenyesütőt üzemeltetett, aminek én voltam a „reklámarca”: 2-3 évesen sültkolbásszal a kezemben szaladgáltam a német turisták előtt, akik mind láthatták, hogy ez mennyire finom. Sőt, nagyapámmal kolbászt is töltöttem, 4-5 évesen például már annyira lelkes voltam, hogy majdnem belevágtam az ujjamat a kolbászhúsba” – emlékezett vissza Márk, aki tavaly elérkezettnek látta az időt, hogy a saját kolbászát árulja.
Az ízekkel és receptekkel való kísérletezgetés után megszületett a Lakatos Műhely, amelynek termékeit először Tihanyban, majd különféle fesztiválokon kínálták, májustól pedig állandó helyszínen, a Hold utcai piacon várják a hagyományos és különleges ízesítésű grillkolbászok, és a mindenmentes főzelékek szerelmeseit. „Szerintem ez a piac az egyik legizgalmasabb helyszíne a fővárosi gasztronómiának. Egy nyitott, jó hangulatú, barátságos hely, ahol sok minden megtalálható. Madridban, Lisszabonban és Barcelonában láttam hasonlókat” – mesélte a stylist, aki azt is elárulta, az életében abszolút megfér egymással az egészséges életmód, és a kolbász iránti szenvedélye.
„Reggelente zöld levekkel ébredek, ezért mindig van a hűtőmben kígyóuborka, citrom és gyömbér, a teraszon pedig fűszerek, például bazsalikom és menta. Főzni leginkább kacsazsírral és olívaolajjal szeretek, ezért azt mindig tartok otthon, ahogy 1-2 üveg minőségi pezsgőt is. Természetesen Lakatos-féle grillkolbász is mindig van otthon, hiszen ez egyáltalán nem egészségtelen, ha nincs benne tartósítószer vagy ízfokozó, és zöldségekkel, okosan fogyasztjuk” – magyarázta Márk aki május végétől várja az éhes közönséget.
Kapcsolódó írások:
- Gourmet Fesztivál a Millenáris parkban
- Széll Tamás győzelmével Magyarország bekerült a gasztronómiai elitklubba
- Bocuse d'Or - Magyarország nyerte a kontinensdöntőt!
- Musicalekkel, hagyományőrző és gasztronómiai programokkal várja nyáron látogatóit a siklósi vár
- Bocuse d'Or - Az alapanyagok kiválasztásával megkezdődött a program
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 12:41 Karácsony Gergely: a főváros vezetése a jövőben is azt a bérpolitikát folytatja, amelyet az elmúlt években
- 11:44 Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán
- 11:34 Szombaton rendezik meg a felelős állattartás napját a Rex Állatszigeten
- 11:30 Többmilliárdos megállapodást kötött a kormány, a Yettel és a Cetin
- 11:24 Új kőolajlelőhelyet tárt fel Magyarországon a Mol és az O&GD
- 11:21 Karddal támadt a járókelőkre egy ámokfutó Londonban - videó
- 10:08 Vádat emeltek egy férfi ellen, aki hétszázezer forintért segített jogosítványt szerezni
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06