Mozi

Több száz film szerepel a bécsi rövidfilmfesztivál programján

A fesztivált idén Fear is not an Option (A félelem nem opció) mottóval tartják. A szemlén több mint háromszáz rövid- és animációs filmet, valamint zenei videoklipet mutatnak be az osztrák főváros több helyszínén.

2016.04.19 04:34MTI

Több száz film szerepel a május végén megrendezendő bécsi rövidfilmfesztivál (Vienna Independent Shorts) programján, a mustra díszvendége Bill Plympton amerikai animációs rendező lesz - közölték a szervezők hétfőn.

A fesztivált idén Fear is not an Option (A félelem nem opció) mottóval tartják. A szemlén több mint háromszáz rövid- és animációs filmet, valamint zenei videoklipet mutatnak be az osztrák főváros több helyszínén.

A benyújtott 3500 pályamű közül 31 ország 114 alkotása vesz részt a fesztivál versenyprogramjában. A kiválasztott művek dokumentumfilm, animáció, zenei videók és osztrák film kategóriában versenyezhetnek.

A versenyprogramban szerepel többek között Bucsi Réka Love című animációs filmje is, amely a Budapesten megrendezett idei Titanic filmfesztivált népszerűsítő befutófilm volt. A tavalyi fesztiválnyertes, Sebastian Brameshuber osztrák filmrendező idén is versenybe száll In, Over & Out elnevezésű alkotásával.

Az idén hetvenéves Bill Plympton május 25. és 29. között mesterkurzust tart az osztrák filmmúzeumban. Az amerikai animációs filmrendező karikaturistaként kezdte pályafutását, majd a The New York Times és számos mérvadó amerikai magazin illusztrációit készítette. 1988-ban a Your Face elnevezésű munkáját Oscar-díjra jelölték.

A fesztivál programjaként Zebra Katz New York-i rapper és a brit DJ Leila Nu május 28-án mutatja be Renegade című közös dalát a belvárosi Metro Kinokulturhausban.

Az immár 13. alkalommal megrendezendő Vienna Independent Short fesztivált idén május 25. és 31. között tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.