Filmsiker

Díjat nyert Párizsban a Veszettek

Goda Kriszta Veszettek című alkotása nyerte a legjobb játékfilm díját a párizsi FIFE nemzetközi filmfesztiválon.

2016.04.13 22:30MTI
FB official

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a 99 filmet felvonultató április 5-én kezdődött seregszemlén a Veszettek a közönség szavazatai alapján szerezte meg a legjobb játékfilm díját. A kedden este magyar sikerrel zárult FIFE (Festival international du film d'environnement) nemzetközi filmfesztivált 33. alkalommal rendezték meg, fő helyszíne Párizs közkedvelt művészmozija, a Cinéma des cinéastes volt.

Az ifj. Vidnyánszky Attila, Klem Viktor és Fenyő Iván főszereplésével készült film a seregszemlén volt először látható Franciaországban, a premieren Fenyő Iván személyesen is jelen volt.

Goda Kriszta (Csak szex és más semmi, Kaméleon, Szabadság, szerelem) legutóbbi filmje, a Veszettek két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre jobban elharapózó bűnözés ellen.

Az akciójelenetekkel tűzdelt, napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegető alkotás a Megafilm gyártásában készült, producere Kálomista Gábor volt - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.