Május 8.

Liszt-művek a ZEnergia koncerten

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész ad szabadtéri koncertet a Szent István-bazilika előtt május 8-án az MVM Magyar Villamosipari Művek Zrt. a ZEnergia elnevezésű komolyzenei koncertsorozatának első állomásán.

2016.04.12 03:30MTI

Az ingyenes koncerten Liszt Ferenc legnépszerűbb művei hangzanak el - mondta el Bentzik Réka, a vállalat kommunikációs igazgatója az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzáfűzte, lényegesnek tartják, hogy a fiatalok komolyzenei érdeklődését is felkeltsék, így az est zenei élményéhez vizuális élmény is társul. Az eseményre 500 forintos támogatói jegyek is vásárolhatók, a bevétellel a Zeneakadémia fiatal tehetségeit támogatják - hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Emlékeztetett: a vállalatnak szívügye a zene, csaknem egy évtizede támogatják a tehetségeket a Junior Prima Díjjal, emellett az MVM koncerteken a zeneművészet legnagyobbjait mutatják be mintegy 20 éve.

A koncerten elhangzik többek között Liszt Ferenc Szerelmi álmok, a II. Magyar rapszódia, a Vigasztalások és a Nagy kromatikus galopp című műve, valamint az Erdőzsongás etűd is - mondta el Balázs János zongoraművész. Hozzáfűzte: az est a Szózat és a Magyar Himnusz-fantáziával kezdődik, továbbá a műsorban válogatás hallható a transzcendens etűdökből is.

Balázs János hangsúlyozta: fontos, hogy a klasszikus zene a fiatalok körében is elnyerje azt az értelmet és megértési szintet, amely elhivatottá teszi őket a zenekultúra iránt. Mint mondta, Liszt Ferenc univerzális műveinek dallamai a mai napig az emberek fülében csengenek, holott olyan zenei anyagról van szó, amely a magaskultúra része. A Junior Prima díjas zongoraművész kiemelte: a szabadtéri koncerten Liszt Ferenc művein keresztül szeretné megmutatni, hogy a magyar zenei kultúra hidat épít és nem ismer határokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.