Természetvédelem

A denevér megmentése és népszerűsítése a Vadonleső program célja

Az év emlőse, a denevér megmentése és népszerűsítése érdekében többek között meseíró, klipkészítő és képzőművészeti pályázatot, valamint denevérbarát épület programot hirdet a Földművelésügyi Minisztérium szerdán elindított Vadonleső programja.

2016.04.07 22:30MTI

Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár a programot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon 28 denevérfaj él, mindegyikük védett. Az állat népszerűsítése és védelme érdekében a Természetvédelem nagykövete címet viselő kortárs írók közreműködésével országos meseíró pályázatot hirdetnek a kisebb gyerekeknek, a kamaszokat pedig népszerű popzenekarok bevonásával szólítják meg a Vadonleső programban - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Az eseményen a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Természettudományi Múzeum képviselői együttműködési megállapodást is kötöttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.