Játékos történelem

Forradalom a Facebookon - avagy mi lett volna, ha Petőfiék...

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium a közösségi oldalak és a vizuális kultúra nyújtotta lehetőségek kiaknázásával egy projektben mutatta meg, hogyan szerveződött volna az 1848-as forradalom a Facebookon.

2016.03.14 16:30ma.hu
Irodalmijelen.hu

Megtaláltuk 1848 főszereplőinek Facebook-üzeneteit! :)

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium egyik március 15-i ünnepségén hangzottak el először ezek a szövegek, amelyek megírását egy tanárnő ötlete alapján létrejövő projekt keretében készítették el. A sikeres ünnepi műsor hozadékaként nem sokkal később képes posztokká alakították át a mindenki által ismert történetet, és az, ebben a formában is megkezdte hódító útját az interneten.

Írta: Lőrinc László. Grafika: Halász Ákos.

tenyleg.com /AKG











Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.