88 éves volt

Elhunyt az orvos, aki miatt elvileg drogfüggő lett Elvis Presley

George C. Nichopoulos 2009-ben úgy nyilatkozott, nem bánta meg egyetlen gyógyszer felírását sem.

2016.02.26 15:05MTI
Fotó: Twitter

Nyolcvannyolc éves korában szerdán elhunyt Elvis Presley egykori személyi orvosa, George C. Nichopoulos. A Dr. Nick néven ismert orvos tizenegy éven át kezelte Presleyt az énekes valószínűleg drogtúladagolásból eredő szívroham miatt 1977-ben bekövetkezett haláláig.

A memphisi Memorial Park halottasháza tette közzé az orvos halálhírét honlapján. George C. Nichopoulos személye akkor került az érdeklődés középpontjába az Egyesült Államokban, amikor a rock and roll királyának halála után Tennessee állam orvosokat felügyelő bizottsága felfüggesztette őt az orvosi tevékenység gyakorlásától, miután megállapította, hogy 13 betegének, köztük Presleynek és Jerry Lee Lewisnak drogfüggőséget előidéző gyógyszereket írt fel. Egy helyi bíróság 1981-ben felmentette Nichopoulost azon bűnvád alól, hogy nyakra főre, gondatlanul írt fel gyógyszereket Elvis Presleynek.

Egy 2009-ben adott interjújában Nichopoulos kijelentette: nem bánta meg egyetlen gyógyszer felírását sem, Presleynek valamennyire szüksége volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.