Stockholm

Francia nyelvű dallal képviselteti magát Ausztria Eurovíziós Dalfesztiválon

A Loin d'ici (Messze innen) című francia nyelvű dallal képviseli Ausztriát egy 19 éves osztrák énekesnő, Zoe az Eurovíziós Dalfesztivál stockholmi döntőjében.

2016.02.14 20:54MTI

Az osztrák közszolgálati televízió (ORF) hét végén rendezett versenyén Zoe dala maximális pontszámmal nyert.

A négytagú zsűriben Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál két évvel ezelőtti győztese, Madita osztrák énekesnő, Julie Frost producer és Christian Ude, a Kleine Zeitung című osztrák lap újságírója szerepelt. A zsűritagok ugyan nehezen jutottak egyhangú döntésre, azonban a közönségszavazás után egyértelmű lett, hogy a fiatal lány vehet részt a május közepén rendezendő svédországi döntőn.

Zoe tavaly is indult már a dalverseny ausztriai előválogatóján, akkor a második helyen végzett. A fiatal énekesnő a kilencvenes években sikeres Papermoon osztrák együttes egyik tagjának, Christof Straubnak a lánya.

A 61. Eurovíziós Dalfesztivált májusban Svédországban rendezik meg, mivel tavaly Mans Zelmerlöw svéd énekes győzött a versenyen Heroes című dalával. A fesztivált az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) 1956 óta tartja meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.