Hazánkat öt ikonikus tárgy képviseli

Magyarok vezette torinói dizájn kiállítás és konferencia a Világ dizájnfővárosában

Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország. Hat ország, akik november 6. és 13. között a torinói Artintown Galériában együtt mutatják be nemzeti dizájn-ikonjaikat az International Design Casa programsorozat keretein belül. Ezzel egy időben egy szakmai konferencia is fűszerezi a dizájnfőváros életét.

2008.10.28 14:55ma.hu

Az egy hétig tartó International Design Casa programsorozat kiállítói között önálló kiállítással, azaz önálló Design Casa-val szerepel Dél-Korea, Franciaország, Japán és Szingapúr mellett a Magyarország vezette Design Casa, ahol Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia és hazánk állít ki.

A hat országot érintő szervezési teendők Várhelyi Judit, a Magyar Formatervezési Tanács Irodájának főtanácsosa kezében folynak össze.

Az országok dizájn-ikonjai közül néhány eredetiben is megtekinthető lesz a kiállításon, de a falra és padlóra festett másaik átszövik majd az egész kiállító teret. A tárgyak mellett az érintett országok legkiemelkedőbb animációi is láthatók lesznek a torinói galériában. Nem véletlen az animáció hangsúlyozása: egyrészt ez az, ami a vizualitásra építve széles közönség számára befogadható, másrészt a projektben részt vevő országok tradicionálisan nagyon erős és színvonalas animációkkal rukkolnak elő.

Magyarországot öt ikonikus tárgy képviseli a Design Casa-n, melynek grafikai munkáit Szabó Levente készítette. A magyar formatervezők által megálmodott alkotásokat ábrázoló fal- és padlófreskók a közelmúlt és a jelen dizájn-tárgyait jelenítik meg.

Hazánkat a Wassily szék, a Rubik-kocka, Magyar Formatervezési Díjas hangfal, repülőgép és egy tojástartó szimbolizálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.