Áldás

Több mint ötezer bevándorló és menekült előtt beszélt a pápa

Az elvándorlók mindegyike "történelmet, kultúrát, értékeket" hordoz magában az egyházfő szerint.

2016.01.17 13:46MTI

"Ne hagyjátok elrabolni magatoktól a reményt és az élet örömét!" - mondta Ferenc pápa vasárnap délben a Szent Péter téren szavait hallgató több mint ötezer migránsnak az elvándorlók és menekültek világnapján.

Az egyházfő kijelentette: az elvándorlók mindegyike "történelmet, kultúrát, értékeket" hordoz magában úgy, hogy megtapasztalta a nyomort, elnyomást és félelmet is.

A pápa köszöntőjének elhangzása után a bevándorlók és a menekültek áthaladtak a Szent Péter-bazilika szent kapuján. A bazilikában számukra bemutatott misén vesznek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.