Golden Globe

Réz András: szinte tudatállapot-módosulást idéz elő a Saul fia

A Saul fia mindenkire másképp hat, furcsa, dermesztő elveszettség érzését kelti, szinte tudatállapot-módosulást idéz elő, de nem azzal, amiről beszél, hanem azzal, ahogy beszél.

2016.01.11 09:01MTI
FB official

Réz András filmesztéta hétfő reggel az M1 aktuális csatornán Nemes Jeles László filmjének Golden Globe-díjáról beszélt.

"Egyedülálló a világon, ahogy a film beszél, nem lehet elmenni mellette, elsodor, megdermeszt" - fogalmazott az esztéta.

A díj jelentőségéről szólva kiemelte, a legfontosabb, hogy ráirányítja a figyelmet valamire, ami igen nehezen feldolgozható, a holokausztra.

Réz András megjegyezte: a mű rendkívüli hatását mutatja, hogy a Golden Globe-díjakat nem filmkritikusok, szakemberek, hanem a világ legkülönbözőbb részeiből Hollywoodba akkreditált újságírók ítélik oda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.