Gyász

Elhunyt a világhírű karmester, Kurt Masur

Halálának okát egyelőre nem közölték, de 2012-ben maga Masur jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved.

2015.12.19 18:32MTI

Elhunyt szombaton, 88 éves korában a világ egyik leghíresebb karmestere, Kurt Masur. A hírt a New York-i Filharmonikusok elnöke, Matthew VanBesien jelentette be: Kurt Masur 1991 és 2002 között a zenekar zeneigazgatója volt. Halálának okát egyelőre nem közölték, de 2012-ben maga Masur jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved.

Kurt Masur 1927-ben született Sziléziában. A világ legnagyobb zenekaraival - így a New York-i Filharmonikusok mellett például a Francia Nemzeti Zenekarral és a Londoni Filharmonikus Zenekarral - dolgozott együtt. Különösen közel állt hozzá Bach, Mendelssohn, Brahms és Beethoven munkássága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.