Több politikus is beszédet mond országszerte

Megemlékezések a nemzeti ünnepen

Megemlékezéseket, koszorúzásokat tartanak ma, az 1956-os forradalom és szabadságharc 52. évfordulóján országszerte. Sólyom László köztársasági elnök reggel koszorút helyez el a budapesti Műegyetem rakparton, a Piarista közben és a Roosevelt téren.

2008.10.23 08:40MTI

Az Új köztemető 301-es parcellájánál reggel Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke kezdi a koszorúzásokat. A köztársaság lobogóját délelőtt fél 10-kor vonják fel a Kossuth téren, majd a közjogi méltóságok virágokat helyeznek el a Vértanúk terén, Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál.

A központi rendezvényeket este a forradalom lángjának fellobbanása, valamint az operaházi ünnepi gálaműsor zárja, amelyen köszöntőt mond Gyurcsány Ferenc kormányfő, az '56-os szervezetek képviseletében pedig Mécs Imre.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke délután a budai Várban mond beszédet az I., a II., a III., a XII. és a XXII. kerületi polgármester közös ,56-os ünnepségén. Megemlékezést tartanak Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérvárott és Egerben is.

Budapest belvárosában forgalomkorlátozásokra kell számítani, számos BKV-járat ezen a napon módosított útvonalon közlekedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.