Gasztronómia

Vasárnap tartják a Bocuse d'Or magyarországi elődöntőjét

Tizenegy induló méri össze tudását a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or magyarországi elődöntőjében vasárnap.

2015.12.11 13:31MTI

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában felidézte: a magyar szakácsok írásos pályázattal jelentkezhettek az elődöntőre mangalica témában, a vasárnapi elődöntőn pedig a tokhal és a szarvasborjú lesz a téma. A tizenegy versenyzőnek ebből a két alapanyagból kell a megadott idő alatt elkészítenie hat-hat porciót.

Ezek alapján a zsűri 4-6 versenyzőt juttat tovább a február 18-i magyarországi döntőbe, melynek a szarvasborjú mellett már a kecsege lesz a témája. A magyarországi válogatón legjobbnak bizonyult magyar szakácsnak két hónapja marad arra, hogy felkészüljön a Bocuse d'Or május 10-11-i európai döntőjére, melynek a budapesti Hungexpo ad majd otthont.

Hamvas Zoltán szerint a kontinentális döntő magyarországi megrendezése a hazai gasztronómia számára is komoly lehetőség, hiszen magyar vad és magyar hal lesz az alapanyag, és kizárólag magyar bort szolgálnak fel az összes kapcsolódó rendezvényen, miközben a csapatok melletti magyar segítők is sokat tanulhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.