Zarándokút

Utazás a zsidó örökségbe Észak-Magyarországon

Számos települést érintő, a zsidó kulturális örökségi helyszíneket bemutató észak-magyarországi zarándokutat létesített az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (Emih), csaknem 460 millió forint uniós forrásból.

2015.11.20 01:30MTI

A program keretében a gazdag zsidó hagyományokkal rendelkező Tokaj-hegyaljai Mádon és Olaszliszkán turisztikai és kulturális fejlesztés fejeződött be, és több zsidó kulturális hagyatékkal rendelkező hegyaljai települést csatoltak a túraútvonalba.

A kulturális értékteremtési és ismeretterjesztési céllal megvalósult projekt elsősorban a Bodrogkeresztúr-Mád-Olaszliszka útvonalon fellelhető zsidó kulturális örökségi helyszíneket és emlékhelyeket - zsinagógák, rabbiházak, csodarabbik sírjait - mutatja be korszerű, XXI. századi kommunikációs eszközökkel és informatív tartalommal.

A helyszínek nyitva állnak a vallásos, illetve kegyeleti céllal idelátogatók, valamint a kulturálisan nyitott magánszemélyek, iskolai és turistacsoportok számára is.

A közlés szerint a régió "igazi XXI. századi kulturális attrakcióval gazdagodott", amely növeli a térség kulturális vonzerejét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.