Farkasok és bárányok

Csányi Sándor is látható az Osztrovszkij premierben a Radnótiban!

Egy távoli orosz kormányzóságban Murzaveckaja, a korosodó hajadon ravaszul keveri a kártyákat. Arra készül, hogy mindenkit megkopaszt a környéken, és ördögi tervet eszel ki a szomszédban lakó özvegy, a gazdag és szép Kupavina vagyonának megkaparintására is.

2008.10.16 19:20ma.hu

A földbirtokosnő azonban rosszul méri fel ellenfeleit, s csak későn veszi észre, hogy báránynak hitt áldozatai még nála is ravaszabbak. Hiába, a vidéken túl sok éhes farkas csatangol, aki vagyonra, hozományra, örökségre vagy kölcsönre vadászik. 

Már csak az a kérdés, ki a bátrabb farkas, és ki tud nagyobbat harapni. Osztrovszkij 1875-ben írott darabja szenvedélyes hangú, metsző humorú vígjáték, melynek sorai ma is aktuálisan csengenek, és álnokul ügyeskedő vagy éppen bájosan esendő hősei mindannyiunk számára ismerősek lesznek.

Osztrovszkij: Farkasok és bárányok 
- komédia 3 részben - 

Fordította: Morcsányi Géza 

Meropa Murzaveckaja, földbirtokosnő, hajadon: ALMÁSI ÉVA
 Apollon Murzaveckij, az unokaöccse: CSÁNYI SÁNDOR 
Glafira, szegény hajadon: WÉBER KATA 
Jelizaveta Kupavina, gazdag fiatal özvegy: SZÁVAI VIKTÓRIA 
Anfusza, öregasszony: MARTIN MÁRTA 
Mihail Linyajev, békebíró: GAZSÓ GYÖRGY
Vaszilij Berkutov, földbirtokos: SZERVÉT TIBOR 
Csugunov, zugügyvéd: SZOMBATHY GYULA 
Goreckij, Csugunov unokaöccse: ADORJÁNI BÁLINT 
Pavlin, Murzaveckaja háznagya: SCHNEIDER ZOLTÁN 

Közreműködik: a Vodku zenekar 

Valamint: Hajdú Melinda eh., Klem Viktor eh. Dramaturg: Morcsányi Géza Díszlet: Horgas Péter Jelmez: Benedek Mari Koreográfus: Vida Gábor A rendező munkatársa: Őri Rózsa 

Rendező: VALLÓ PÉTER 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.