Nomináció

Egy baszk filmet nevez Spanyolország az Oscar-díjra

A Loreak (Virágok) című baszk filmdrámát nevezi Spanyolország a 2016-os Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

2015.09.30 02:30MTI

Jon Garano és Jose Mari Goenaga rendezőpáros filmje három nő közös drámáját dolgozza fel. Mindhármuk élete megváltozik azután, hogy hétről-hétre virágokat kapnak egy ismeretlentől. A virágok elfeledettnek hitt érzéseket ébresztenek mindannyiukban.

Az alkotás idén megkapta a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivál legjobb latin filmnek járó elismerését.

A spanyol filmakadémia még sosem választott baszk filmet, hogy képviselje Spanyolországot az Oscar-díjra nevezett alkotások között.

Az Egyesült Államok Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiája január 15-én hozza nyilvánosságra, hogy mely filmeket választ be a jelöltek közzé.

A 88. Oscar-gálát 2016. február 28-án rendezik meg.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.