A Bárka a világhírű énekesnő életét játssza el!

A Piaf Piaf című különleges musicalt mutatják be a héten!

Október 16-án, azaz most csütörtökön mutatja be a budapesti Bárka Színház a Piaf Piaf című különleges musicalt, mely az énekesnő életét dolgozza fel. A tolvaj szerepében Kálid Atrúrt láthatjuk.

2008.10.15 14:50ma.hu

2008. őszén a 12. évadját kezdő Bárka Színház nagy dobással készül: a társulat egészétől óriási energiákat mozgósító, a színészek prózai-, énekes és tánctudását egyaránt próbára tevő, sajátos musical magyarországi bemutatását tervezi. A Piaf Piaf ősbemutatóját 1989-ben tartották a Helsinki Városi Színházban.
 
Ennek felújított, a Bárka Színház társulatára átírt, új változatával rendezi a Bárka Színházban a világhírű, finn Jorma Uotinen. A mű középpontjában a legendás énekesnő áll, ám a színpadon korántsem a szokványos romantikus életrajzot látjuk - miközben az előadásban természetesen elhangzik Edith Piaf valamennyi híres dala, és egy pillanatra sem hiányzik az érzelem, a szenvedély. 

Uotinen rendezése (és a szövegíró-dramaturg Juha Siltanen darabja) úgy koncentrál folyamatosan a főhősre, hogy közben az "ensemble-játékot" helyezi előtérbe. A mintegy húszfős csapat szinte mindvégig a színen van, az események szinkronban zajlanak, megismerjük Piaf-ot, a "verebet" és közben megismerjük azt a közeget, amiben felnő, ami meghatározza, ami dalainak gyökere és befogadó otthona. 

Előttünk a párizsi, a kávéházak-kuplerájok-lokálok-fényes színpadok világa, a színházi öltözők, a ringben a nagy szerelem Marcel Cerdan, az európai és tengerentúli koncertek atmoszférája, az utolsó évek szenvedéssel- "csakazértis" elszánásokkal teli, a legsűrűbb-legszebb dalokat ihlető, diadallal-bukással végződő varászlatos-tragikus élete.

Bemutató: 2008. október 16. 
Bárka Színház, Vívóterem Juha Siltanen-Jorma Uotinen PIAF PIAF 

Piaf - Varjú Olga 
La Mome Bijou - Spolarics Andrea 
Nő -Varga Anikó
 Vak Lány - Ladányi Andrea 
"Bokszoló" - Ilyés Róbert 
Tolvaj, Theo Sarapo - Kálid Artúr 
Árnyék, Bokszoló - Telekes Péter 
Tiszt - Pásztor Tibor 
X Kisasszony - Réti Adrienn e.h. 
Y Kisasszony - Trokán Nóra e.h. 
Táncos, Katona - Törőcsik Tamás 
Színész - Dévai Balázs 
Táncos - Fejes Kitty 
Táncos - Fóti Zsófi Harlekin
Táncos - Vida Gábor 
Táncos, Tengerész - Solya Ádám 
Táncos - Bánki Zsolt 

Rendező: Jorma Uotinen 

Az eredeti díszletet a Bárka terére alkalmazta: Csík György Jelmez: Lakatos Márk

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.