Szeptember 25-27.

Lovasterápiás verseny lesz Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség szeptember 25. és 27. között, immáron tizenegyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) Lovasterápiás és Oktató Központjában Fóton.

2015.09.19 22:30MTI

A háromnapos díjlovas verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérik össze a tudásukat. A megmérettetésre várhatóan 80 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok.

A háromnapos lovasterápiás versenyen 27 csapat vesz részt az ország minden pontjáról. A hiperaktív, tanulásban vagy értelmileg akadályozott gyerekek önállóan lovagolnak ügyességi pályán, emellett díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámára hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen történetet előadhatnak, amelyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az MTI-vel.

A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetnek: ügyességi feladatokat vezetett lovon, gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasoknak. Az idei versenyen is megrendezik az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, valamint a tervek szerint megtartják a Díjlovagló Parasport versenyszámot is a mozgásukban akadályozott felnőtt lovasoknak.

Az NGYSZ védnökségével és támogatásával megvalósuló esemény célja a lovasterápia és a lovassport népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekeknek és fiataloknak, a lovasterápia mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.

A díjlovas verseny alatt a gyerekek ingyenes fogászati és nőgyógyászati szűrésen, szaktanácsadáson vehetnek részt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.