Programajánló

Mariborban mutatják be Tompa Gábor rendezésében a Cseresznyéskertet

A Maribori Szlovén Nemzeti Színház társulata szeptember 18-án, pénteken mutatja be Tompa Gábor rendezésében Csehov Cseresznyéskert című darabját.

2015.09.18 06:25MTI

Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója első alkalommal rendez Szlovéniában - olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az előadás dramaturgja George Banu, díszlet- és jelmeztervezője Carmencita Brojboiu. A szereplők a maribori és a ljubljanai Szlovén Nemzeti Színházak színészei: Ksenia Misic, Ales Valic, Vlado Novak, Natasa Matjasec Rosker, Kristian Ostanek, Ivo Ban, Ana Urbanc, Matija Stipanic, Davor Herga, Mateja Pucko, Masa Zilavec, Nejc Ropret, Viktor Meglic, Irena Mihelic, Mojca Simonic.

A komédia alcímet viselő darab nem csupán Anton Pavlovics Csehov drámaírói hattyúdala, hanem egy korszak letűnésének előhírnöke is. A régi világ fölött Damoklész kardjaként függ az elmúlás, a múlt pedig csupán nosztalgikus emlékekben él majd tovább. A Cseresznyéskert a huszadik század egyik legizgalmasabb színműve, amely az illúzió és realitás közti szakadékot mutatja meg, azt a pillanatot, amikor az ember a valóság kegyetlenségével kénytelen szembesülni - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.