Programajánló

Idén is lesz verklifesztivál Keszthelyen

Csaknem félszáz kíntornás és zenegépe érkezik a hétvégén Keszthelyre, ahol a Fő téren és a sétálóutcában harmadszor rendeznek nemzetközi verklifesztivált.

2015.09.06 22:28MTI

A Keszthelyi Turisztikai Egyesület, a Keszthely Térségi Vállalkozói Klub, valamint a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének közös rendezvényén idén csaknem 50 verklis és több mint 40 hangszer látható és hallható, köztük doboznyi és termetes szekrényméretű zenegép. A szombati és vasárnapi programok helyszíne ezúttal is a Fő tér és a sétálóutca, ahol több helyen játszanak majd a kíntornások ritka zeneszerszámaikon - mondta el az MTI-nek csütörtökön Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke.

Emlékeztetett arra is, hogy a fesztivál kezdeményezője a svájci, de néhány éve már Gyenesdiáson élő Hansjörg Surber, aki Keszthelyen jó pár éve zeneautomata- és fonográfmúzeumot is működtet.

A magyarok mellett többségében német, osztrák, svájci és francia verklisek jelezték részvételüket, de idén Szlovéniából is jelentkezett egy kíntornás. A mechanikus zenegépeken kívül helyi és környékbeli néptáncosok, továbbá a Váci Szimfonikus Zenekar fellépése is színesíti a kétnapos rendezvényt, amelyhez helyi termékek vására is kapcsolódik - tette hozzá Bubla Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.