400 táncos mutatkozik be

Nemzetközi folklórfesztivál kezdődik Pécsen

Hét magyarországi és öt külföldi táncegyüttes mintegy négyszáz táncosa mutatkozik be a Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztiválon, amelynek negyedik alkalommal, augusztus 17. és 20. között ad otthont Pécs.

2015.08.15 23:30MTI

A gálaelőadások a Széchenyi térről induló zenés-táncos felvezetőt követően este fél nyolckor kezdődnek, a helyszín hétfőtől szerdáig a Káptalan utcai szabadtéri színpad, csütörtökön a Dóm tér lesz - írta a Déli Kapu Folklórszövetség az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.

A szervezők kiemelték: hétfőn a franciaországi Pastourelles de Campan, a boszniai HKUD Bolisevica Duzice, valamint a szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes szórakoztatja a közönséget.

Kedden a litvániai "VETRA" Klaipeda és "Ringis", a lengyelországi SZPIT Poloniny és a pécsi Tanac Táncegyüttes, szerdán újra a francia, a litván társulat, az erdélyi Hajdina Néptáncegyüttes, valamint a Hosszúhetényi Hagyományőrző Együttes lép színpadra - tették hozzá.

A zárónapon sorra kerülő Magyarok kenyere folklórgálán a Bátai Sárköz Néptáncegyüttes, a Leőwey Táncegyüttes, a Mecsek Táncegyüttes, a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház közreműködik, a zenét a Csurgó zenekar szolgáltatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.