85 éves volt

Meghalt E. L. Doctorow világhírű amerikai író

Életének 85. évében, helyi idő szerint kedden New Yorkban meghalt Edgar Lawrence Doctorow amerikai író.

2015.07.22 07:20MTI
Wikipedia/TomGhiden-commonswiki

A tüdőrákban szenvedő író halálhírét a The New York Times jelentette az író fiára hivatkozva.

Doctorowot a legjelentősebb kortárs amerikai írók között tartották számon. Világhírnevét az 1975-ben megjelent Ragtime című regényének köszönheti. Ez a műve 1979-ben magyarul is megjelent. Milos Forman rendezésében film is készült belőle, amely nagy sikert aratott.

Népszerű regényei között van a Vöcsök-tó (1980), a Világkiállítás (1985), valamint a Billy Bathgate, a gengszterinas (1988).

Két könyvéért is megkapta a PEN/Faulkner-díjat, a Világkiállításért a Nemzeti Könyvdíjat, 2012-ben pedig az amerikai Nemzeti Könyvalapítvány életműdíjával is kitüntették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.