Programajánló

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje nyitja meg a 24. Zempléni Fesztivált

A Liszt Ferenc Kamarazenekar Pasztircsák Polina énekesnővel közös koncertje nyitja meg a 24. Zempléni Fesztivált augusztus 13-án a sárospataki Rákóczi-vár udvarán.

2015.07.16 01:37MTI

Turjányi Miklós fesztiváligazgató elmondta:: a fesztivál részeként augusztus 13. és 23. között összesen 28 helyszínen mintegy 40-45 program várja az érdeklődőket, köztük komolyzenei és dzsesszkoncertek, a Csárdáskirálynő centenáriumi előadása, valamint kiállítások is.

A fesztiváligazgató elmondta, hogy az idei programkínálatot a bizonytalan anyagi háttér miatt csak szokatlanul későn tudták meghirdetni. A rendezvénysorozat végül Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének támogatásával valósul meg, aki 15 millió forintot ítélt meg a fesztiválnak.

A fesztivál központi helyszíne Sárospatak, ugyanakkor a látogatók a tokaji borvidéket is felölelő Zempléni-hegység egész területén találkozhatnak a rendezvénysorozat programjaival - hangsúlyozta Turjányi Miklós.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.