Gyász

Meghalt Haás Vander Péter

52 éves korában meghalt Haás Vander Péter színész, szinkronszínész.

2015.07.13 23:55ma.hu
MTI Fotó

A Színház.hu értesülései szerint 52 éves korában érte a halál Haás Vander Péter színészt, szinkronszínészt - írja az Index.hu.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1989-1990 között a József Attila Színházban játszott, majd utána az Arany János Színház társulatának volt a tagja. Innen a Tivoli Színházhoz szerződött, majd 1996-tól a Budapesti Kamaraszínházban játszott a színház megszűnéséig.

A színház mellett játszott néhány játékfilmben, így a Sacra Coronában, A Hídemberben és A vizsgában, valamint néhány népszerű tévéfilmben, például a Családi körben, a Kisvárosban vagy a Presszóban.

A legtöbben azonban szinkronszínészként ismerték, ő volt például a Doctor Who-ban A Doktor, a Cobra 11-ben Frank Stolte, a Lostban Desmond David Hume, A szökésben Quinn, a Shark - Törvényszéki ragadozóban Leo Cuttler államügyész magyar hangja.

De az ő hangján szólalt meg magyarul Andy García a Lélegzetben, Steven Seagal a Volt egyszer egy igazságban, Alec Baldwin A téglában,  Benedict Cumberbatch A hobbitban, vagy Geoffrey Rush a Ház a Kísértet-hegyen című filmben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.