Janza Kata és Bereczki Zoltán is látható lesz!

Közeledik a Szentivánéji álom című worldmusical!

A nyári szegedi előadások után október 16-án Budapesten is bemutatja az Operettszínház a Szentivánéji álom című worldmusicalt.

2008.10.08 15:10ma.hu
Bereczki Zoltán

Az ötlet, hogy a világ egyik legismertebb darabjából zenés színpadi változat szülessen, a Budapesti Operettszínházban fogant. A Nagymező utcai teátrum igazgatója, Kerényi Miklós Gábor a dalszövegeket jegyző Müller Péter Sziámival együtt készítette el a produkció szövegkönyvét. Nem ez az első közös munkájuk, hiszen a Budapesti Operettszínházban az Elisabeth, a Mozart! és az Oltári srácok című musicalek sikere bizonyítja együttműködésük eredményességét. 

Hozzájuk csatlakozott zeneszerzőként a magyar jazzélet egyik legkiemelkedőbb alakja, Szakcsi Lakatos Béla. A Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész egyaránt otthonosan mozog a klasszikus zenében és a világzenében is - ez utóbbi alapján döntött szerzőtársaival közösen úgy, hogy korábbi musicalsikerei, a Piros karaván, A bestia és a Cigánykerék után műfajteremtő darabot, worldmusicalt írnak. 

A premier középpontjában a jól ismert figurák állnak. A darab színhelye az álmok és szerelmek erdeje, s benne a tisztás: a földi emberek és a láthatatlan szellemvilág mágikus találkozóhelye. 

Itt, a "síró-zenélő Hold" árnyékában keverednek össze a szálak, szöknek meg az igazi szerelmesek, csepegtet bűvös szert tündér tündér és tündér ember szemébe, terel össze Puck minden szerelmest egy hatalmas körbe, hogy aztán végül ugyancsak az ő segítségével bogozzák ki az összegabalyodott szálakat.

A tündérpárt, Titániát és Oberont, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter alakítja. Puck Kerényi Miklós Máté lesz. 

A négy szerelmes: Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Szabó Dávid és Peller Anna. Theseust Németh Attila, Hippolytát Csengeri Ottília, a Rendőrfőnököt pedig Petridisz Hrisztosz személyesíti meg. 

A Mesterembereket Bereczki Zoltán, Földes Tamás, Faragó András, Sánta László, Dézsy Szabó Gábor és György-Rózsa Sándor játssza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.