Műtárgy

Előkerült egy 24 éve ellopott Rodin-szobor

A szoborra a New York-i Christie's aukciósházban bukkantak. A kezében kígyót tartó fiatal nő mellszobrának értéke 100 ezer dollárra rúg.

2015.07.09 18:04MTI
Christie's

A kezében kígyót tartó fiatal nő mellszobrának értéke az eltűnt műalkotások felkutatására specializálódott londoni Art Recovery Group szerint 100 ezer dollárra rúg. A büszt 1991-ben egy Beverly Hills-i házból tűnt el. A jogos tulajdonost értesítették, a szobrot még idén eladják - közölte csütörtökön a londoni cég.

A tolvajok 1991-ben több mint egymillió dollár értékben vittek el műalkotásokat, segítségükre volt a házban dolgozó egyik alkalmazott, aki a tulajdonosok távollétében beengedte őket az ingatlanba. Az alkalmazottat később elfogták, az ellopott tárgyaknak azonban nyomuk veszett.

Rodin (1840-1917) szobra ügyében az Art Recovery Group tárgyalásokat kezdett az alkotást árverésre kínáló ügyvédjével. A szobor eddigi birtokosa feltétel nélkül elállt tulajdonosi igényeitől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.