60 ország 300 filmje

Moldoványi Ferenc és Mundruczó Kornél filmjei Dél-Koreában

Moldoványi Ferenc Another Planet - Másik bolygó és Mundruczó Kornél Delta című filmjei képviselik Magyarországot a 13. pusani filmfesztiválon, Ázsia legnagyobb nemzetközi seregszemléjén

2008.10.06 16:05MTI

A dél-koreai kikötővárosban megrendezett szemlén 60 ország több mint 300 filmalkotását tűzik műsorra. Moldoványi Ferenc planétánk rejtett arcait gyereksorsokon keresztül felfedő Another Planet - Másik bolygó című munkáját Pusanban láthatja először Ázsia közönsége. 

A világ átfogó morális válságát bemutató kreatív dokumentum-játékfilm fényképezésért Máthé Tibor a 39. Magyar Filmszemle operatőri díját nyerte el - tájékoztatta a Magyar Filmunió munkatársa, Papp Csaba Zoltán az MTI-t. 

A pusani filmfesztivál a kortárs filmművészet gyöngyszemeiből válogató World Cinema elnevezésű programban a Dardenne-fivérek, Terence Davies, Claire Denis, Atom Egoyan, Peter Greenaway, Mike Leigh és Paolo Sorrentino legutóbbi alkotásaival együtt tűzi műsorra Mundruczó Kornél Delta című alkotását is. 

A Muhi András vezette Inforg Studióban szlovén-magyar koprodukcióban készült, Jan Cvitkovic által rendezett I Know című rövidfilmet az ázsiai közönség szintén ezen a filmfesztiválon láthatja először. A pusani filmfesztivál csütörtökön kezdődött és a hét végéig tart - tudatta Papp Csaba Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.