Programajánló

Itt a Voluta Nemzetközi Vízikarnevál

Csütörtökön kezdődik a kilencedik Voluta Nemzetközi Vízikarnevál Mosonmagyaróváron, a Mosoni-Duna Itató előtti szakaszánál.

2015.06.25 04:31MTI
Voluta Facebook

A szervező Flesch Károly Kulturális Központ igazgatója, Csiszár Péter elmondta, hogy a vasárnap estig tartó programok vezérfonala továbbra is a sárkányhajóverseny lesz, amelyre több mint hatvan csapat nevezett. A megmérettetést gyermekprogramok és koncertek egészítik ki - tette hozzá.

A program csütörtökön a két napos Lajta-túrával kezdődik, a résztvevők az ausztriai Királyhidáról (Bruckneudorf) indulnak, majd Zurányon (Zurndorf) keresztül érkeznek Mosonmagyaróvárra, a Mosoni-Dunára.

A sárkányhajó-fesztiválon szombaton a felnőtt csapatok versenyeznek, vasárnap pedig az általános és középiskolások. A felnőttek mezőnyében több mint ötven csapat indul. Egy sárkányhajóra 17 ember fér.

Pénteken retrokoncerteket tartanak, fellép mások mellett a Happy Gang, a Fiesta és a mosonmagyaróvári Hen House Band.

Szombaton sport-és egészség nappal egészül ki a verseny, ahol a városban elérhető 24 féle sportág mutatkozik be, egyebek mellett ki lehet majd próbálni a jógát, a karatét, a kung fut, a fitt-ballt és a hastáncot.

A legkisebbeket ugrálóvárak, mobil kalandpark, felfújható játékok, vetélkedők és játszóház várja.

Szombaton 19 órakor lesz a felnőtt sárkányhajóverseny eredményhirdetése, végül a tűzgyújtás előtt az R-Go ad koncertet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.