KAFF

Megkezdődött a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

Több mint 340 filmet tűznek műsorra a ma kezdődő, az idén 30 éves Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF), amelyen konferencia és retrospektív kiállítás is várja az érdeklődőket vasárnapig.

2015.06.24 08:29MTI
Facebook esemény

A programban szereplő 342 alkotás közül 18 rövidfilm, 13 diákfilm, 17 tévésorozat, 10 videoklip és 20 alkalmazott animációs kisfilm került a magyar versenyprogramba az előzsűri döntése alapján. A KAFF idei díszvendége Latin Amerika, ahonnan 56 alkotást nézhetnek meg az érdeklődők.

A fesztiválon belül az idén 9. alkalommal rendezik meg az Európai Animációs Játékfilmek és TV-Speciálok versenyét, amelyen 7 egészestés és 9 TV-speciál lesz látható. Az elmúlt két év európai filmjeit bemutató programban összesen 20 televíziós egyedi filmet és ugyanennyi egészestés filmet neveztek.

A retrospektív vetítések gazdag választéka is várja az érdeklődőket. Kovásznai György, Reisenbüchler Sándor és Vajda Béla egymás mellé rendezett életművét 35 milliméteres kópiáról vetítik a nézőknek.

A seregszemléhez tárlatok, konferencia és retrospektív kiállítás is kapcsolódik.

Csütörtökön a kistelepülések és a mozgóképkultúra helyzetéről, pénteken a 100 éves magyar animáció történetéről tartanak előadást. Az eseményen többek mellett felszólal Giannalberto Bendazzi világhírű olasz animációfilm-történész, Matolcsy György, a Pannónia Stúdió egykori menedzserigazgatója és Vivien Halas, a magyar származású brit animációs guru, John Halas (Halász János) leánya.

A KAFF versenyprogramját idén nem csak Kecskeméten, hanem a környék 16 településén is megtekinthetik az érdeklődők, akik szavazhatnak a közönségdíjas filmre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.