Bemutatták Budapesten

Itt az elveszettnek hitt Ady-kézirat - KÉPEK!

Az 1908 tavaszán született kézirat valódi ereklye a modern magyar irodalom születésének időszakából.

2015.06.18 14:49MTI
Ady Endre Májusi zápor után című versének kézirata - MTI Fotó: Czimbal Gyula

A Májusi zápor után című Ady Endre-vers elveszettnek hitt eredeti kéziratát mutatták be Budapesten, az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) csütörtökön.

Baróthy Zoltán, a könyvtár kézirattárának munkatársa elmondta: a dokumentum irodalomtörténeti jelentőségét részben az adja, hogy a költeménynek eddig csak nyomtatott verzióit ismerték.

Mint fogalmazott, az 1908 tavaszán született kézirat valódi ereklye a modern magyar irodalom születésének időszakából.

A kéziratot az Ady család egy Kanadában élő leszármazottja adományozta az OSZK-nak, ahol a közönség először a szombati Múzeumok éjszakán láthatja egy aznap nyíló kamarakiállítás keretében.

Baróthy Zoltán irodalomtörténész, az Országos Széchényi Könyvtár Kézirattárának munkatársa Ady Endre Májusi zápor után című versének kéziratával - MTI Fotó: Czimbal Gyula


Ady Endre Májusi zápor után című versének kézirata - MTI Fotó: Czimbal Gyula


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.