Színház

Visszatér Shakespeare a Szegedi Szabadtérre

Tizenhárom év után újra Shakespeare-művet, a Tévedések vígjátékát mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékokon július végén.

2015.06.13 22:30MTI

Herczeg Tamás, a rendezvénysorozat igazgatója kifejtette: a darabnak "parádés" lesz a szereposztása, ugyanis a nyári színházaknak megvan az az előnyük, hogy bármelyik színházból hívhatnak színészeket, míg ősszel erre nem feltétlenül van mód. A Tévedések vígjátékában így látható lesz mások mellett Haumann Péter, Molnár Piroska, Szabó Győző és Szinetár Dóra.

A díszletet Horgas Péter tervezte, izgalmas, kicsit futurisztikus térről van szó, amely egyszerre lesz például bazár vagy török fürdő - tette hozzá.

Az igazgató véleménye szerint nagyon izgalmas, ígéretes, könnyed szórakozást kínálnak, ráadásul régóta nem játszottak Shakespeare-t a szegedi Dóm téren.

Az előadás azért is különleges lesz, mert óriási méretű, az ország legnagyobb befogadóképességű színpadáról van szó, ahol esténként 4 ezer néző szórakozhat - mutatott rá.

Herczeg Tamás azt is elmondta, hogy öt héten át próbálják a darabot, amelyet július végén, augusztus elején láthatnak az érdeklődők.

A fesztiválon a Tévedések vígjátéka előtt mutatják be Verdi Álarcosbál című operáját, továbbá a programsorozat része lesz A nyomorultak című musical, amelynek 27 évvel ezelőtt Szegeden volt a magyarországi ősbemutatója - emlékeztetett.

Az igazgató közölte: a Dóm téren 16 estén játszanak, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig 9 előadás lesz (ott látható majd Shakespeare Athéni Timon című darabja).

Nagyon jól állnak a jegyeladások, erős évad várható - tette hozzá Herczeg Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.